Hundens Vecka

We Just Love Dogs

Med start måndagen den 7 september och en vecka framåt kommer det att hända fantastiska hundaktiviteter runt om i hela landet. Det finns mycket att välja på se program här 
Läs mer här

“För bra träning, träna med någon som älskar att träna med dig, företrädesvis en hund.

Förslag på Aktiviteter

Hundmarschen

SBK:s projektet Upp och Hoppa Sund med hund arrangerar Hundmarschen i Uppsala den 13 september tillsammans med Sveriges Hundungdom, SBK Tjänstehund, Uppsala BK och Studiefrämjandet.

Fiskdamm

Stängsla in ett område och ha fiskdamm för besökarnas hundar! Alternativt får hundarna ha lina på sig. I området sprids olika "priser", t ex hundleksaker och olika hundprylar. Hunden skickas in i området och väljer ett valfritt föremål som den bär med sig till föraren. Hundägaren står kvar vid ingången och hejar på sin hund. Fiskdammen kan med fördel arrangeras tillsammans med andra aktiviteter.

Vardagslydnadsbanan

Här får deltagarna gå en bana med olika utmaningar tillsammans med en instruktör som kan ge tips och råd inför framtida träning. Momenten är enkla så som gå fint i koppel mellan koner, sitt - stanna kvar en kort stund och leta godis i en markerad ruta.

Vi som gillar att träna hund

Ett av klubbens träningsgäng förlägger sin träning till en allmän plats. Människor tycker vanligtvis att det är roligt att titta på lydiga hundar som tränas och det gör inget om de misslyckas, det väcker glada miner. Det blir ett utmärkt tillfälle till störningsträning för tävlingsekipage. I likhet med andra arrangemang medverkar också instruktörer och ger goda råd och träningstips.

Hundar kan spåra och söka

Visa upp duktiga spårhundar som spårar på asfalt eller i någon park. Låt hundägare pröva att spåra efter till exempel godis på en liten gräsyta. Även här deltar engagerade instruktörer som pratar med hundägarna och ger goda råd.
Visa upp duktiga sökhundar som söker specifika dofter inom ett litet område. Låt hundägare pröva godissök på en liten gräsyta.

RSS Module

© 2021 Svenska Brukshundklubben
Frykdalsbacken 20, 121 23 Farsta
08-505 875 00
sbkutbildning(at)brukshundklubben.se