Följ oss på

Facebook

Följ oss på

Instagram
Svenska Brukshundklubben i samarbete med

Naturbruksgymnasier

VÄLKOMMEN TILL SKOL-SM 2020

Årets SM sker på distans och vi tävlar om vilken som blir den mest fysiskt aktiva NB-skolan i Sverige!

Projektet Upp och hoppa- Sund med hund

Sund med hund via Svenska Brukshundklubben är finansierad av Svenskt friluftsliv.

Det övergripande syftet är att öka kunskapen om och färdigheten i att använda naturen som verktyg för ökad fysisk aktivitet för att därmed öka det fysiska och psykiska välbefinnandet hos människa och hund i samhället.

För många har friskvårdsträningen blivit en livsstil och för andra har det medfört en total ändring av livsbetingelserna till det positiva. För hunden och hundägaren finns stora hälsovinster att göra såväl för kroppens välmående som för de mentala processerna. Med andra ord Sund med hund!

Förarens motivation och fantasi avgör oftast valet av träningsmetoder. Behovet och utformningen av friskvårdsträningen är mycket individuell beroende på vad hunden och hundägaren har för förutsättningar och vad hundägaren har för målsättningen med träningen. Alla träningsupplägg är unika inte bara beroende på hunden utan även beroende på den enskilda individen.

Sund med hund är anpassad till allas behov, oavsett om ni är nybörjare eller redan aktiva tillsammans med hunden.

Ansvarig projektledare och ansvarig utgivare av Löparskolan: Britta Agardh, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hur går skol-SM 2020 till?

Varje elev väljer sin egen målsättning, att efter 8 veckors träning kunna springa 1, 2, 5, 7,5 eller 10 km tillsammans med sin hund. Två löpträningspass per vecka genomförs på den valda nivån. All träning sker tillsammans med hunden (en eller flera elever med en hund).

Under vecka 45 springer vi tillsammans – på distans!

 Här finns träningspassen!

Alla träningspass finns här. Ansvarig lärare på varje skola räknar ihop hur många elever som genomfört alla träningspass och rapporterar detta i slutet av utmaningen till SM-ansvarig, Maria Norrbom, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

I löparcoachen har vi följt Susanne Öhqvist och löparcoachen Thomas Melén under åtta veckor, med målsättningen att få Susanne att jogga i 2 km. Ta del av 31 olika avsnitt om löpträning tillsammans med din hund.

I Löparcoachen 2.0 följer vi Pernilla Bergström (2 km) och Susanne Öhqvist (5 km) under åtta veckor.

Här hittar ni filmer på löparteknink, uppvärmning, utrustning och streching både för deltagaren och deras hundar.

Vem vinner

Varje deltagande skola tilldelas två kortlekar med “Sund med hunds” styrkeövningar, som kan användas för träning utöver SM-utmaningen. Dessa styrkeövningar finns också att tillgå på SBK utbildnings youtubekanal.

 

Vem vinner?!

Alla deltagande elever Naturbruk djur/hund som fullföljer utmaningen får diplom och den skola med flest aktiva elever NB djur/hund vinner årets skolSM (den skola med procentuellt flest deltagande elever av det totala antalet elever NB djur/hund)!

Instruktion till läraren

Eleverna redovisar sina träningspass till sin lärare genom att med en gratisapp logga sina träningsrundor och sedan skicka en bild på träningsrundan samt en bild på sig och hunden.

RSS Module

© 2021 Svenska Brukshundklubben
Frykdalsbacken 20, 121 23 Farsta
08-505 875 00
sbkutbildning(at)brukshundklubben.se