Friskvård

SUND MED HUND

Nyheter från Sund med Hund

Frida bl

Frida Eriksson

Vad är "Sund med hund"?

Inom friskvårdsprojektet Upp och hoppa – sund med hund har Svenska Brukshundklubben har tagit fram en ny kursform. Syftet med kursen är att ge hundägare och instruktörer motivation och idéer för att öka den fysiska aktiviteten hos förare och hund, bredda vårt kursutbud samt att locka fler medlemmar till våra klubbar.
"Sund  med hund" med diplomering, aktivitetskort och löparskolan är sommarens nyhet!

Läs mer här

Diplomering av Sund med hund

Alla övningar på en viss nivå/färg visas upp, både för människa och hund. Det innebär att hunden ska visa upp sex övningar och människan sex övningar. Vissa övningar görs tillsammans med hunden och visas då endast upp en gång.

Läs mer här

SBK:s Löparskola

 
Ulrika Wallin
Foto: Ulrika Wallin
 
Kom igång med löpträningen under 8 veckor tillsammans med din hund med hjälp av SBK:s löparskola.

Vad är SBK:s Löparskola?

SBK:s friskvårdsprojekt ”Upp och hoppa- Sund med hund” erbjuder olika träningsupplägg under 8 veckor med målsättning att deltagaren ska kan jogga tillsammans med sin hund. De olika målsättningarna/distanserna är grön (2 km), blå (5 km), röd (7,5 km) och svart (10 km). Du hoppar på den nivå som du tycker passar dig. Syftet med löparskolan är att få fler hundägare att röra på sig tillsammans med sin hund- i egen takt och med egna målsättningar. Oftast är det lättare att träna i en grupp och det finns en del Brukshundklubbar som har startat upp löparskolor för att motivera till mer fysisk aktivitet tillsammans med vår fyrbente vän. Samtliga träningsupplägg finns tillgängliga på sbkutbildning.se.

Vem kan delta i SBK:s löparskola?

SBK:s löparskola är tillgänglig för alla. Du behöver inte vara medlem i SBK eller ingå i en arrangerad SBK löparskola på en lokal brukshundklubb för att kunna ta del av träningsuppläggen. Du kan träna tillsammans med din hund i egen takt i på vilken plats du vill.

                   Sofia Loven

                Lycka till med träningen!

 

Grön multifunktionsscarf

gron loparskolan

Blå multifunktionsscarf

bla loparskolan

Röd multifunktionsscarf

rod loparksolan

Svart multifunktionsscarf

svart loparskolan

NYHET från Sund med hund!

Multifunktionsscarfarna finns i fyra olika färger, grön (2 km), blå (5 km), röd (7,5 km) och svart (10 km). Multifunktionsscarfarnas vikt är 130 g, de är gjorda av polyester och har storleken: 26,5 x 50 cm

Kommer att kunna beställas i slutet av november.

 


Aktivitetskort

Aktivitetskortleken består av 24 kort. På dessa kort finns övningar både för människa och hundar. Det är en tydlig bild och en kort text som förklarar hur övningen ska utföras. Korten är indelade i fyra nivåer, grön, blå, röd och svart. Den gröna nivån är den lättaste och den svarta är den svåraste. Aktivitetskortlekarna finns att beställa på SBK-shopen.

Filmklipp på övningarna

Övningarna på aktivitetskorten finns även som korta filmklipp på Youtube där ni enkelt ser hur övningarna ska utföras. Det är totalt 24 filmer.

Filmklipp

SBK Instruktör Friskvård

Camilla Harju - Uppsala Hundungdom
Emmelie Karlsson Rydell - Emmaboda BK
Kerstin Malm - Hallsbergs BK
Maria Norrbom - Norrköpings BK
Sofia Lovén - Uppsala BK
Susan Linderos - Växjö BK
Frida Eriksson - Matfors BK
Malin Lundgren - Sundsvalls BK
Linda Jansson - Sundsvalls BK
Maria Andersson - Gävle BK

Sara Karlsson - Ragunda BK
Lena Nordström - Umeå BK
Anna Snäll - Umeå BK
Eva Wikström - Umeå BK
Michaela Sandgren - Luleå BK

 

SBK Instruktör Friskvård

  Är du SBK instruktör och vill inrikta dig mot friskvård? Då är detta utbildningen för dig!

  I Svenska Brukshundklubbens projekt Upp och hoppa - sund med hund startar nu ytterligare utbildningar för blivande friskvårdsinstruktörer. Den första utbildningen är redan avslutad med mycket bra utveckling på klubbarna, Vill du vara med vill vi ha din ansökan! Snabba ryck och lätta fötter alltså, och det är precis vad den här utbildningen handlar om.
  Med projektet "Upp och hoppa – sund med hund" hoppas Svenska Brukshundklubben kunna bidra till att vända den trend som visar på att den fysiska aktiviteten minskar och den psykiska ohälsan ökar hos människor idag. 

  Förkunskaper: SBK Instruktör eller motsvarande inom SBK.  Datorvana krävs då vissa uppgifter skickas in digitalt till kursledaren. God fysik på både blivande instruktör och egen hund.

  Krav: För att kunna söka denna utbildning ska du ha rekommenderats av styrelsen i lokalklubben eller distrikt. Vara medlem i Svenska Brukshundklubben eller i någon av SKK länsklubb, specialklubb eller Sveriges Hundungdom och vara aktiv i klubbverksamheten.

  Kostnad: 7500 kr inkl. kost och logi. (Specialkost gäller endast vegetarian, gluten, laktos eller allergier.)

  Har du frågor? Kontakta Britta Agardh, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Datum för utbildning i Stockholm sista anmälan 9 mars 2020

  Steg 1:  9-10 maj 2020

  Steg 2: 15-16 augusti 2020

  Steg 3: 10-11 oktober 2020

  Pågående utbildningar:
  Karlstad/Forshaga och Helsingborg

  SBK Instruktör Friskvård Kursplan

  logosSMHsamverkan

  © 2017 Svenska Brukshundklubben

  Frykdalsbacken 20, 121 23 Farsta

  08-505 875 00

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  SBK Utbildninge