Friskvård

SUND MED HUND

NYHET!

Hundmilen är en ny utmaning!

Mellan Brukshundklubbar/Rasklubbar på distans startar den 3 augusti och pågår i 8 veckor. Träningspassen läggs ut på Upp och hoppas Facebookgrupp varje söndag. Den 27 september springer vi på distans: 1 km, 2 km, 5 km, 7,5 km eller 10 km.

Löparcoachen!

I löparcoachen har vi följt Susanne Öhqvist och löparcoachen Thomas Melén under åtta veckor, med målsättningen att få Susanne att jogga i 2 km. Ta del av 31 olika avsnitt om löpträning tillsammans med din hund.

I Löparcoachen 2.0 följer vi Pernilla Bergström (2 km) och Susanne Öhqvist (5 km) under åtta veckor.

Upp och hoppas musikvideo.

Måste spelas på MYCKET HÖG VOLYM

Musik: Simon Strate

Följ SBKs Löparskola på distans!

Startar 3 augusti!

I Facebook-gruppen Upp och Hoppa Sund med hund kan du ta del av Löparskolan nivå gul (1 km), grön (2 km), blå (5 km), röd (7,5 km) och svart (10 km) under 8 veckor. Varje söndag läggs veckans träningspass ut i Facebookgruppen. Två löparpass (tre på svart nivå) och ett styrekträningspass kommer att läggas ut. Du kan välja mellan att delta i "utmaningen" mellan Brukshundklubbar/Rasklubbar eller så deltar du själv. Du bekräftar att du genomfört dina träningspass genom att fotografera dina fötter eller hundens tassar.

Beställ din multifunktionsscarf från din Brukshundklubb eller från SBK.

Innehåll

NYHET! Lilla Löparskolan (1 km)

WiliaTage

Nu finns SBKs Löparskola för de yngre

Lilla Löparskolan är framtagen för barn/ungdomar under 12 år. Målsättnignen är att deltagarna ska klara av attt springa/jobba 1 km efter 8 veckors träning. Deltagarna kommer att träna två gånger i veckan efter färdiga träningsprogram på distans tillsammans med sin hund.

 

Hundmarschen 2020-09-13

Den 13 september marscherarde vi tillsammans med våra hundar i Fjällnora utanför Uppsala. Det bjöds på två prova-på-stationer från Tjänstehund (Patrullhund och Räddningshund). Efter genomförd hundmarsch med tipspromenad så återsamlades vi för prisutdelning och korvgrillning. Ett stort tack till alla som ställde upp som funktionärer och givetvis ett stort tack till alla som genomförde denna hundmarsch.

Fotograf: Martin Bergström


Friskvårdsinstruktörsutbildning och friskvårdslärarutbildning

I Svenska Brukshundklubbens projekt Upp och hoppa - sund med hund startar nu ytterligare utbildningar för blivande friskvårdsinstruktörer och friskvårdslärare.

Frida bl

Frida Eriksson

Vad är "Sund med hund"?

Inom friskvårdsprojektet Upp och hoppa – sund med hund har Svenska Brukshundklubben har tagit fram en ny kursform. Syftet med kursen är att ge hundägare och instruktörer motivation och idéer för att öka den fysiska aktiviteten hos förare och hund, bredda vårt kursutbud samt att locka fler medlemmar till våra klubbar.
"Sund  med hund" med diplomering, aktivitetskort och löparskolan är sommarens nyhet!

Diplomering av Sund med hund

Alla övningar på en viss nivå/färg visas upp, både för människa och hund. Det innebär att hunden ska visa upp sex övningar och människan sex övningar. Vissa övningar görs tillsammans med hunden och visas då endast upp en gång.

SBK:s Löparskola

 
Ulrika Wallin
Foto: Ulrika Wallin
 
Kom igång med löpträningen under 8 veckor tillsammans med din hund med hjälp av SBK:s löparskola.

Vad är SBK:s Löparskola?

SBK:s friskvårdsprojekt ”Upp och hoppa- Sund med hund” erbjuder olika träningsupplägg under 8 veckor med målsättning att deltagaren ska kan jogga tillsammans med sin hund. De olika målsättningarna/distanserna är grön (2 km), blå (5 km), röd (7,5 km) och svart (10 km). Du hoppar på den nivå som du tycker passar dig. Syftet med löparskolan är att få fler hundägare att röra på sig tillsammans med sin hund- i egen takt och med egna målsättningar. Oftast är det lättare att träna i en grupp och det finns en del Brukshundklubbar som har startat upp löparskolor för att motivera till mer fysisk aktivitet tillsammans med vår fyrbente vän. Samtliga träningsupplägg finns tillgängliga på sbkutbildning.se.

Vem kan delta i SBK:s löparskola?

SBK:s löparskola är tillgänglig för alla. Du behöver inte vara medlem i SBK eller ingå i en arrangerad SBK löparskola på en lokal brukshundklubb för att kunna ta del av träningsuppläggen. Du kan träna tillsammans med din hund i egen takt i på vilken plats du vill.

                   Sofia Loven

                Lycka till med träningen!

 

Multifunktionsscarfarna finns i fyra olika färger, grön (2 km), blå (5 km), röd (7,5 km) och svart (10 km). Multifunktionsscarfarnas vikt är 130 g, de är gjorda av polyester och har storleken: 26,5 x 50 cm

Löparskolan

Aktivitetskort

Aktivitetskortleken består av 24 kort. På dessa kort finns övningar både för människa och hundar. Det är en tydlig bild och en kort text som förklarar hur övningen ska utföras. Korten är indelade i fyra nivåer, grön, blå, röd och svart. Den gröna nivån är den lättaste och den svarta är den svåraste. Aktivitetskortlekarna finns att beställa på SBK-shopen.

Filmklipp på övningarna

Övningarna på aktivitetskorten finns även som korta filmklipp på Youtube där ni enkelt ser hur övningarna ska utföras. Det är totalt 24 filmer.


NYHET! Aktivitetskort UNG

Aktivitetskortleken består av sex olika stationer med tre olika övningar per station. Deltagaren får på så sätt välja en övning som de vill utföra. Vissa övningar är lite lättare och vissa övningar lite svårare. När deltagaren har gjort sina sex olika övningar på sig själv och på sin hund så tilldelas ett diplom och deltagaren har också möjlighet att bli diplomerad i gul nivå av en SBK Instruktör.  Det är totalt sex övningar för hunden och 16 övningar för deltagaren.

Filmklipp på övningarna

Övningarna på aktivitetskorten- UNG finns även som filmklipper på Youtube där ni enkelt ser hur övningarna ska utföras. Det är två filmer, en för övningar på deltagaren och en film för övningarna på hunden.


Svårt att hinna med både gymmet och hunden?
Genom Svenska Brukshundklubbens nya häfte med friskvårdsövningar, Med cirkelträning för människa och hund, hinner du med båda samtidigt.
Det här är ett utbildningshäfte för cirkelträning inom projektet Upp och hoppa - Sund med hund.
Häftet är en del av den utbildning som ges till Svenska Brukshundklubbens friskvårdsinstruktörer och friskvårdslärare.
Cirkelträning för människa och hund kan anpassas efter varje individs behov och ger bra allsidig träning.
Träningsformen passar både den fullständiga nybörjaren samt den som tränar aktivt på en hög nivå.


Rapportera friskvårdsaktivitet från din klubb

Projektet erbjuder alla SBK instruktörer att välja mellan två olika produkter när de har rapporterat in friskvårdsverksamhet från sina klubbar. När SBK instruktören rapporterat in sin aktivitet så kommer de att få välja mellan en keps och en vattenflaska.

Med friskvårdsaktivitet menas löparskola, hundmarsch och/eller träffar där aktivitetskorten används i någon form. Det ska vara minst 3 deltagare, minst tre tillfällen, minst tre studietimmar genom en Brukshundklubb.

Rapporten ska innehålla:

 • SBK Instruktörens namn och medlemsnummer
 • Deltagarnas namn
 • Brukshundklubb där aktiviteten hölls
 • Aktivitet (diplomering, löparskola mm)
 • Könsfördelning i gruppen
 • Uppskattad ålder på deltagarna

Vi behöver även din adress och önskad produkt.

Rapporten mailas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

keps

flaska


SBK Instruktörer Friskvård

Camilla Harju - Uppsala Hundungdom
Emmelie Karlsson Rydell - Emmaboda BK
Kerstin Malm - Hallsbergs BK
Maria Norrbom - Norrköpings BK
Sofia Lovén - Uppsala BK
Ingela Renhult- Torsby BK
Pernilla Levisson- Bro-Håbo BK
Emma-Lill Zetterlund- Karlskoga BK
Susan Linderos - Växjö BK
Frida Eriksson - Matfors BK
Malin Lundgren - Sundsvalls BK
Linda Jansson - Sundsvalls BK
Maria Andersson - Gävle BK
Annika Hermodsson Hyltén- Vällingby BK
Therese Lippel- Sörmons Hundklubb
Ann-Christin Gaulitz- Nacka BK
Sara Karlsson - Ragunda BK
Lena Nordström - Umeå BK
Anna Snäll - Umeå BK
Eva Wikström - Umeå BK
Michaela Sandgren - Luleå BK
 Grethe Westvig- Ludvika BK
Nina Andersson- Häverö BK
Josefin Alm- Åmål BK
Elsa Brahm- Knivsta BK

SBK instruktör och lärare Friskvård

  logosSMHsamverkan

  Utbildningar

  RSS Module

  © 2020 Svenska Brukshundklubben
  Frykdalsbacken 20, 121 23 Farsta
  08-505 875 00
  sbkutbildning(at)brukshundklubben.se

  SBK Utbildninge