Friskvård

SUND MED HUND

Nyheter från Sund med Hund

Frida bl

Frida Eriksson

Vad är "Sund med hund"?

Inom friskvårdsprojektet Upp och hoppa – sund med hund har Svenska Brukshundklubben har tagit fram en ny kursform. Syftet med kursen är att ge hundägare och instruktörer motivation och idéer för att öka den fysiska aktiviteten hos förare och hund, bredda vårt kursutbud samt att locka fler medlemmar till våra klubbar.
"Sund  med hund" med diplomering, aktivitetskort och löparskolan är sommarens nyhet!

Läs mer här

Diplomering av Sund med hund

Alla övningar på en viss nivå/färg visas upp, både för människa och hund. Det innebär att hunden ska visa upp sex övningar och människan sex övningar. Vissa övningar görs tillsammans med hunden och visas då endast upp en gång.

Läs mer här

Ulrika Wallin
Foto: Ulrika Wallin

SBK:s Löparskola

Till ”Sund med hund” erbjuds även ett träningsupplägg så att deltagaren kan jogga tillsammans med sin hund. De olika distanserna är grön 2 km, blå 5 km, röd 7,5 km och svart 10 km. De lokala brukshundklubbarna får själva bestämma om dessa ska ingå i diplomeringen eller inte.
Löparskolan kommer att finnas under hela sommaren och finnas tillgänglig för alla.

62521935 10206198414795730 5147318781550264320 n
Sofia Lovén

Aktivitetskort

Aktivitetskortleken består av 24 kort. På dessa kort finns övningar både för människa och hundar. Det är en tydlig bild och en kort text som förklarar hur övningen ska utföras. Korten är indelade i fyra nivåer, grön, blå, röd och svart. Den gröna nivån är den lättaste och den svarta är den svåraste. Aktivitetskortlekarna finns att beställa på SBK-shopen.

Filmklipp på övningarna

Övningarna på aktivitetskorten finns även som korta filmklipp på Youtube där ni enkelt ser hur övningarna ska utföras. Det är totalt 24 filmer.

Filmklipp

Aktiviteter under hösten

 • Diplomering på Österåkers BK 21 november. Kontaka Österåkers BK vid intresse.

SBK Instruktör Friskvård

  Är du SBK instruktör och vill inrikta dig mot friskvård? Då är detta utbildningen för dig!

  I Svenska Brukshundklubbens projekt Upp och hoppa - sund med hund startar nu ytterligare utbildningar för blivande friskvårdsinstruktörer. Den första utbildningen är redan avslutad med mycket bra utveckling på klubbarna, Vill du vara med vill vi ha din ansökan! Snabba ryck och lätta fötter alltså, och det är precis vad den här utbildningen handlar om.
  Med projektet "Upp och hoppa – sund med hund" hoppas Svenska Brukshundklubben kunna bidra till att vända den trend som visar på att den fysiska aktiviteten minskar och den psykiska ohälsan ökar hos människor idag. 

  Förkunskaper: SBK Instruktör eller motsvarande inom SBK.  Datorvana krävs då vissa uppgifter skickas in digitalt till kursledaren. God fysik på både blivande instruktör och egen hund.

  Krav: För att kunna söka denna utbildning ska du ha rekommenderats av styrelsen i lokalklubben eller distrikt. Vara medlem i Svenska Brukshundklubben eller i någon av SKK länsklubb, specialklubb eller Sveriges Hundungdom och vara aktiv i klubbverksamheten.

  Kostnad: 7500 kr inkl. kost och logi.

  Har du frågor? Kontakta Britta Agardh, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Datum för utbildning i Stockholm sista anmälan 9 mars 2020

  Steg 1:  9-10 maj 2020

  Steg 2: 15-16 augusti 2020

  Steg 3: 10-11 oktober 2020

  Pågående utbildningar:
  Umeå, Karlstad/Forshaga och Helsingborg

  SBK Instruktör Friskvård Kursplan

  logosSMHsamverkan

  © 2017 Svenska Brukshundklubben

  Frykdalsbacken 20, 121 23 Farsta

  08-505 875 00

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  SBK Utbildninge