Fredrik Steen

Hur hanterar vi högenergiska, utåtriktade och många gånger missförstådda hundar som kommer till våra klubbar på kurser? Hur kan vi förbereda våra instruktörer på detta?

Under denna eftermiddag kommer Fredrik Steen, både genom teori och praktik, att ge oss kunskap och verktyg för hur vi kan hantera dessa ekipage.

Fredrik-Steen-1024x1024Målet är att vi, utöver kunskap och verktyg, ska få inspiration att jobba vidare med hur vi får våra blivande instruktörer att känna sig bekväma i dessa möten

Han är känd av hela hundsverige som Hundcoachen i TV4 nyhetsmorgon, men Fredriks tränings- och tävlingskarriär satte fart tidigt och redan som tonåring hade Fredrik utbildat ett stort antal hundar i flera discipliner och på olika nivåer. Genom åren har han lyckats få fram ett antal champions, tjänstehundar och fina familj- och tävlingshundar, och tävlat VM med egen hund.

 

Fredrik är utbildad domare för både bruksprov och utställning. Utöver det har han arbetat som lärare och instruktör för polisskolan och Rikskriminalpolisen där han utbildade nya polishundförare, fortbildade polishundsinstruktörer, samt skrev en del av polisens egna utbildningsmaterial.
Han är även engagerad i Brukshundklubben och är kontinuerligt ute och föreläser hos oss runt om i landet.
Även om Fredrik genomgått många utbildningar i mentalitet, metodik etc så anser han att han har fått den bästa kunskapen genom det liv han har levt med sina hundar. Favoritcitat: ”Än så länge är det ingen som lärt sig simma med hjälp av teori, det gör man bäst genom att bli blöt”, och det genomsyrar Fredriks tänk omkring hundar. Teori och utbildningar i all ära, men för att bli duktig på hundar måste man umgås och träna praktiskt med hundar.